Business Hi-Tech

Bull, motiv de cearta intre Paris si Bruxelles

01.10.2003, 00:00 16



Dan Dragomir


 Decizia va tensiona si mai mult relatiile Paris-Bruxelles, dupa ce Comisia Europeana a criticat dur decizia guvernului francez  de a se implica in salvarea grupului Alstom, plan pentru care s-au cheltuit 3,2 miliarde de euro, in conditiile in care Franta a depasit de mult nivelul deficitului bugetar stabilit prin reglementarile UE (Pactul de Stabilitate), spun analistii Financial Times.


Mario Monti, comisarul european pentru concurenta, si-a pierdut de data aceasta rabdarea in privinta actiunilor guvernului francez, mai ales ca imprumutul acordat furnizorului de solutii IT Bull a fost aprobat cu conditia stricta ca banii sa fie inapoiati pana cel tarziu pe 17 iunie 2003. Guvernul francez a trecut cu vederea cerintele Comisiei, acordandu-le celor de la Bull, care se afla intr-o situatie financiara dificila, un ragaz pana la finalul acestui an pentru plata datoriei.


Actiunea legala deschisa de Comisia Europeana, daca primeste avizul oficialilor de la Bruxelles, urmeaza sa fie deschisa la Curtea Europeana de Justitie din Luxembourg si s-ar putea lasa cu o amenda usturatoare pentru francezi. Analistii spun insa ca procesul va dura mai bine de un an si oricum va fi anulat daca datoria este platita pana atunci.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO