Business Hi-Tech

Care este diferenta intre noul si vechiul iPhone. Ce parere aveti?

Care este diferenta intre noul si vechiul iPhone

Aspectul exterior este neschimbat

05.07.2009, 17:43 782

Noul mobil Apple iPhone, care va ajunge in Romania in aceasta luna, s-ar putea vinde la liber la un pret cu 400 de euro mai mare decat modelul precedent (600 de euro).

Oficial, dispozitivul este comercializat exclusiv de catre Orange Romania, cel mai mare operator de pe piata de telefonie mobila, care nu a comunicat inca data lansarii sau preturile de vanzare. Pe de alta parte, telefonul este adus si prin canale neoficiale de catre retaileri precum iStyle (reseller autorizat al produselor Apple in Romania), marketonline.ro sau gps-auto.ro (Arobs Transilvania Software).
Reprezentantii iStyle nu au putut fi contactati pentru a preciza daca aduc iPhone printr-un canal oficial autorizat de catre Apple. Preturile de vanzare ale noului iPhone 3GS variaza intre 3.420 si 4.410 de lei (813 - 1.048 de euro) pentru modelul de 32 GB, respectiv 3.735 si 4.058 de lei (887 - 964 de euro) pentru versiunea cu 16 GB. Predecesorul iPhone 3G poate fi cumparat, fara abonament, cu 609 euro de pe site-ul Orange. Operatorul nu a ieftinit pretul telefonului la liber de la lansarea acestuia, in luna august a anului trecut.
In Statele Unite, iPhone 3G si iPhone 3GS sunt cu 200 de dolari mai scumpe daca sunt achizitionate fara abonament. Astfel, modelul iPhone 3G costa 99 de dolari (71 de euro) cu abonament AT&T si 299 de dolari (214 euro) la liber. Pentru versiunea 3GS cu memorie de 32GB utilizatorii vor plati 299 de dolari (214 euro) daca semneaza un contract de servicii pe doi ani, respectiv 499 de dolari (357 de euro) daca achizitioneaza telefonul fara abonament.
Cu un design exterior neschimbat comparativ cu generatia anterioara, Apple a mizat pe noile functionalitati ale iPhone 3GS pentru a atrage cumparatorii - un procesor mai rapid, memorie mai multa, viteza mai mare la navigarea pe internet si o camera digitala imbunatatita.
Lansarea pe piata a dispozitivului a coincis si cu introducerea sistemului de operare iPhone OS 3.0, care introduce functionalitati indelung asteptate de utilizatori, precum suportul pentru cut/copy-paste, pentru mesaje multimedia (MMS), pentru control vocal sau pentru casti bluetooth stereo.
Noul sistemul de operare poate fi instalat si pe iPhone 3G.
Dispozitivul dispune si de o busola digitala, care permite utilizatorilor sa se orienteze mai bine atunci cand vizualizeaza o harta. Functia este insa putin probabil sa functioneze si in Romania, pentru ca nivelul de detaliu al hartilor Google Maps pentru tara se rezuma la indica principalele orase si drumurile nationale care le interconecteaza.
Hartile rivalului Yahoo! pentru Romania sunt detaliate la nivel de strada.
 
iPhone 3G
  • Procesor ARM 412 MHz
  • Memorie: 8 GB
  • Camera foto 2 megapixeli
  • Autonomie: 5h (3G), 10h (2G), 24h (muzica)
  • Conectivitate 3G 3,6 Mbps; Wi-Fi, Bluetooth, GPS
Ce aduce noul iPhone 3GS
  • Procesor mai rapid, 600 MHz - cat aveau cele mai performante computere in urma cu zece ani.
  • Pana la 4 ori mai multa memorie: 16 sau 32 GB - poate stoca pana la 7.000 de melodii sau 40 de ore de video.
  • In sfarsit inregistreaza video: camera are acum o rezolutie de 3 megapixeli, cu functii de autofocus si inregistrare video.
  • De 2 ori mai rapid pe internet: viteza de transfer a fost marita la 7,2 Mbps (HSDPA)
  • Poate reda muzica incontinuu timp de doua zile: autonomie de 30 de ore pentru playback audio, respectiv 12 ore pentru convorbiri 2G.
  • Busola digitala: folosind GPS-ul incorporat, telefonul arata coordonatele geografice. In combinatie cu noua busola digitala si harti Google Maps descarcate de pe internet, iPhone poate reorienta harta in functie de directia in care merge utilizatorul. Pentru Romania nu exista insa harti detaliate Google Maps.
  • Apelare vocala si control vocal al playerului de muzica.
 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO