Business Hi-Tech

Care sunt aplicaţiile pentru smartphone-uri care te avertizează de cutremure

Care sunt aplicaţiile pentru smartphone-uri care te...

Autor: Ştefan Stan

06.10.2013, 13:40 2122

România a fost zguduită în ultima perioadă de multe seisme, de magnitudini diferite, cel mai recent cutremur, de 5,5 grade pe scara Richter, având loc în această dimineaţă, fiind resimţit şi în Bucureşti.

Dezvoltatorii de aplicaţii pentru smartphone-uri au lansat o serie de servicii care prezintă ultimele cutremuri produse, unele dintre acestea anunţând utilizatorii chiar înainte de un nou seism, dându-le timp să se pregătească şi să reacţioneze.  

Aplicaţia Earthquake!, prezintă o hartă interactivă a cutremurelor produse în ultimele 24 de ore şi trimite notificări şi alerte cu magnitudinea şi locul de producere a curtremurelor.

O aplicaţie pentru Android, Earthquake Alert, informează utilizatorii în momentul înregistrării producerii unui cutremur. Prezintă şi o hartă actualizată cu informaţii de pe site-ul USGS (Serviciul de cercetare geologică din SUA), care monitorizează toată activitatea seismică din jurul lumii.

iShake este o aplicaţie pentru iPhone-uri care conţine şi un seismograf, anunţând utilizatorii în timp real în cazul unui cutremur, dar şi analizează seismele şi transmite rapoarte de la centrul de procesare şi cercetare.

Aplicaţia Earthquakes, pentru Windows Phone, prezintă de asemenea o hartă interactivă a cutremurelor petrecute în jurul lumii, construită cu datele oferite de Serviciul de cercetare geologică din Statele Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO