Business Hi-Tech

Ce ar face Elop ca şef al Microsoft: ar lansa Office pentru iOS şi Android şi ar închide Bing

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Adrian Seceleanu

10.11.2013, 20:24 1122

Stephen Elop, unul dintre candidaţii la funcţia de CEO al gigantului Microsoft, ia în considerare întreruperea unei tradiţii de decenii a Microsoft prin lansarea unei versiuni a suitei de aplicaţii Office care include programe precum Word, Excel şi Powerpoint şi pentru platforme rivale precum cele ale Apple şi Google, scrie Bloomberg citând trei persoane familiare cu planurile pe care Elop vrea să le prezinte în faţa acţionarilor.

O asemenea decizie ar reprezenta o schimbare fundamentală pentru Microsoft, care până acum a folosit aceste programe pentru a atrage clienţi pentru sistemul de operare Windows atât pe computere, cât şi pe echipamente mobile. Cele mai multe programe ale Microsoft funcţionează doar pe platforma Windows, notează Bloomberg.

De asemenea, Elop ar lua în considerare vânzarea diviziei Xbox şi abandonarea competiţiei cu Google pe segmentul de căutare pe internet, prin închiderea Bing.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO