Business Hi-Tech

Ce vor operatorii

Ce vor operatorii
14.03.2012, 00:02 416

  • Preţ realist pentru licenţe. Orange, Vodafone şi Cosmote susţin că statul tre­buie să ia în calcul tarifele din România - "cele mai mici din UE" - când stabilesc taxele de li­cen­ţă. Nu cereţi mulţi bani acum, anul acesta, pentru că nu vom avea cu ce să facem şi reţele 4G ulterior, a fost mesajul companiilor.

  • Timp de pregătire. Nu grăbiţi licitaţia şi procesul de rearanjare a spec­trului, ci lăsaţi-ne timp să ne pregă­tim ca să nu existe probleme în furnizarea serviciilor către clienţii finali.

  • Predictibilitate. Nu schimbaţi regulile repede şi fără a anunţa din timp, pentru că România a avut anul trecut cele mai mici investiţii străine directe şi investitorii au nevoie de predictibilitate când fac planuri pe termen lung, au spus operatorii.

  • Nu forţaţi competiţia. Condiţiile din caietul de sarcini nu ar trebui să for­ţe­ze intrarea unui nou jucător, pentru că rezultatul ar putea fi opus celui dorit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO