Business Hi-Tech

Centric IT: Un programator începător primeşte 400 de euro net la angajare în Iaşi

Centric IT: Un programator începător primeşte 400 de...

Autor: Adelina Mihai

28.10.2013, 00:08 1553
Salariul mediu net în cadrul furnizorului olandez de soluţii software Centric IT Solutions, care are 100 de angajaţi în Iaşi, este de 825 de euro pe lună, de aproape trei ori mai mare decât salariul mediu net în judeţ.
 
Compania, care are două birouri în ansamblul Palas Iaşi, continuă angajările şi are în plan recrutarea a câte 50 de programatori pe an, urmând ca în următorii patru ani să ajungă la un efectiv de 300 de angajaţi pe piaţa locală.
 
„Am făcut creşteri salariale, în medie, cu 10% în fiecare an, iar salariile mici au crescut cu un procent mai mare, în timp ce pentru seniori ritmul de creş­tere a fost mai lent. Un tânăr absolvent fără experienţă are un salariu de început de 400 de euro net pe lună, iar un programator senior începe de la 600 – 700 de euro şi poate ajunge la 1.600 – 1.700 de euro net pe lună“, a spus Eelco Vissinga, Managing Director al Centric IT Solutions România, care a fost prezent la finele săptămânii trecute la Iaşi, în cadrul unui eveniment de rebranding al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO