Business Hi-Tech

Centrul de servicii Ericsson - in Iasi sau Cluj

21.03.2007, 20:13 54

Conducerea companiei Ericsson Romania a solicitat autoritatilor locale din Iasi si Cluj informatii privind piata imobiliara cu intentia de a deschide in Romania un centru de suport global, o decizie finala asupra locatiei urmand sa fie luata pana la sfarsitul lunii aprilie. Reprezentanti ai companiei au vizitat posibile locatii ale centrului de servicii atat in Iasi cat si in Cluj.
Reprezentantii producatorului suedez de echipamente pentru telecomunicatii Ericsson s-au intalnit recent cu autoritatile judetene din Iasi, aratandu-se interesati sa achizitioneze un spatiu pentru deschiderea unui astfel de centru. Ei au vizitat una dintre cladirile combinatului de utilaj greu Fortus, considerata potrivita pentru noua investitie, au declarat agentiei Mediafax surse din piata imobiliara locala.
Contactat telefonic, prefectul judetului Iasi, Nicusor Paduraru, a confirmat informatia, precizand ca a avut o discutie cu reprezentantii companiei.
"Estimez ca Ericsson va anunta orasul in care va amenaja noul centru in 3-4 saptamani. Sper ca locatia aleasa sa fie Iasi", a afirmat Paduraru.
In urma cu aproximativ o saptamana, reprezentantii Ericsson au discutat si cu autoritatile locale din judetul Cluj pentru identificarea unui spatiu potrivit noului centru, fara a lua o decizie.
"Am avut o intalnire preliminara cu reprezentantii Ericsson in care acestia au formulat o serie de intrebari. Au venit si s-au interesat de terenuri si hale", a declarat anterior agentiei Mediafax presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara.
Conducerea Ericsson l-a informat pe premierul Calin Popescu Tariceanu, intr-o intalnire organizata la Palatul Victoria in luna februarie, ca intentioneaza sa deschida in regiune un centru de suport global.
Tariceanu i-a invitat sa faca aceasta investitie in Romania si a prezentat avantajele mediului de afaceri autohton.
Ericsson, cel mai mare producator de echipamente telecom din lume, a anuntat cresterea profitului operational cu 8% in 2006, totalizand 35,8 miliarde coroane suedeze (4 miliarde euro).
Valoarea neta a vanzarilor a crescut cu 17%, totalizand 177,8 miliarde coroane suedeze (19,22 miliarde euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO