Business Hi-Tech

Cesky Telecom si Citibank vor lansa o bursa B2B

04.12.2000, 00:00 18



Compania ceha de telecomunicatii Cesky Telecom si filiala locala a bancii Citibank vor lansa o platforma de comert electronic business-to-business in luna aprilie a anului viitor, au anuntat saptamana trecuta oficiali ai celor firme.

Cesky Telecom va fi actionarul majoritar al companiei ce va purta denumirea CenTrade, si va furniza reteaua IP. Citibank va juca rolul bancii de reglementare.

Platforma de comert electronic, care va permite companiilor sa utilizeze un singur portal pentru desfasurarea afacerilor pe Internet, va fi echipata de compania germana SAP care nu va participa insa la capitalul firmei.

Noua bursa virtuala va fi testata in ianuarie 2001 si va fi lansata oficial in aprilie. Oficialii se asteapta ca proiectul initiat de Cesky Telecom si Citibank sa devina rapid principala platforma locala de comert electronic business-to-business.

Conducerea companiei Cesky Telecom, ale carei cheltuieli anuale de aprovizionare se ridica la valoarea de 45 de miliarde de coroane cehe (aproximativ 1,12 miliarde de dolari), spera ca, in viitor, la aceasta initiativa sa se alature si alte companii locale.

Directorul financiar al operatorului de telefonie, Urs Kamber, a declarat ca proiectul va deveni profitabil, cel mai probabil, in urmatorii doi ani dar nu a oferit nici un detaliu asupra termenilor financiari ai parteneriatului.

Surse din cadrul Cesky

Telecom au adaugat ca societatea intentioneaza sa stabileasca relatii de cooperare cu o platforma B2B similara a carei functionare este asigurata de operatorul de telecomunicatii ungar Matav.

CenTrade va deveni un element-cheie al diviziei de Internet a Cesky Telecom, e:tel, au mai declarat oficialii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO