Business Hi-Tech

CG&GC IT vizeaza afaceri de 21 mil. euro

03.04.2007, 20:41 22

Compania de distributie si servicii CG&GC IT anticipeaza pentru 2007 atingerea unui volum al afacerilor de 21 mil. euro, in crestere cu 35% fata de anul trecut si peste media pietei de solutii integrate IT&C.
Compania nu a furnizat detalii despre profitul inregistrat, precizand doar ca marja de profit a crescut cu un procent fata de 2005.
Firma a avut anul trecut o cifra de afaceri de 15,5 mil. euro, din care aproximativ 60% a fost generat de vanzarile de echipamente, in timp ce 30% a provenit din servicii IT. "Daca ar trebui sa definesc in doua cuvinte anul 2006 din punct de vedere IT, acestea ar fi maturizare si integrare, valabile atat pentru noi, cat si pentru piata", a afirmat Cornel Giurgea, directorul general al CG&GC IT.
In ceea ce priveste evolutia pietei IT&C in 2007, Giurgea apreciaza ca serviciile de consultanta vor deveni indispensabile.
"Clientii sunt mai pretentiosi, se intereseaza mai mult despre CV-ul furnizorului, nu mai cumpara la intamplare. Au invatat sa ceara sfaturi si sa asculte mai bine. Solicita garantii extinse si, cel mai important, vor integrare cu sisteme proprii si investitii deja efectuate. Ca urmare, orice companie care furnizeaza solutii va trebui sa devina si consultant", a precizat Giurgea.
Compania are in prezent 200 de angajati, in crestere cu 13% fata de anul trecut.
La inceputul acestui an oficialii CG&GC IT au anuntat ca intentioneaza listarea la inceputul anului viitor a unui pachet de 30% din companie. Oficialii companiei au precizat pentru ZF ca planurile legate de listare sunt in continuare de actualitate, dar nu au dorit sa ofere detalii suplimentare.
Compania a obtinut anul trecut statutul de Microsoft Gold Partner, ulterior inregistrand cea mai importanta majorare a vanzarilor si serviciilor din ultimii ani, de 41%. CG &GC IT a devenit si Preferred Partner HP si a incheiat contracte de parteneriat, atat pentru vanzari, cat si pentru service, cu Lexmark Romania si cu Allied Telesyn.
Compania a vandut anul trecut produse Panasonic de 750.000 de euro, Fujitsu Siemens Computers (FSC) de 4,3 milioane euro si Toshiba de 1,17 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO