Business Hi-Tech

Chinezii de la ZTE au ajuns numărul patru mondial pe telefoane mobile

Chinezii de la ZTE au ajuns numărul patru mondial pe telefoane mobile

Autor: Adrian Seceleanu

18.01.2012, 00:00 668

Compania chineză ZTE, numărul patru mondial în producţia de telefoane mobile, estimează că piaţa americană şi cea chineză vor fi în perioada următoare principalele motoare de creştere ale vânzărilor, în contextul în care care firma începe să renunţe la mobilele ieftine pentru modele mai scumpe, pentru a-şi majora profitul, scrie Reuters.

Înfiinţată în 1985, ZTE a devenit un nume cunoscut pe plan mondial pe segmentul consumer, deşi iniţial companie era specializată în furnizarea de echipamente pentru operatorii telecom. ZTE pregăteşte lansarea în a doua jumătate a acestui an a unor smartphone-uri bazate pe sistemul de operare Windows.

Compania se aşteaptă să înregistreze în acest an cel puţin o dublare a livrărilor de smartphone-uri. Anul trecut compania chineză a vândut 12 milioane de smartphone-uri. În al treilea trimestru din anul 2011 ZTE era numărul patru mondial pe piaţa producătorilor de telefoane mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO