Business Hi-Tech

Cine este Claudia Nemat, managerul Deutsche Telekom care va decide planurile pentru România

Cine este Claudia Nemat, managerul Deutsche Telekom care va decide planurile pentru România

Înainte de a deveni membru în board, Claudia Nemat a fost consilier pentru CEO-ul grupului Rene Obermann

Autor: Adrian Seceleanu

12.10.2011, 19:59 7252

Claudia Nemat, 43 de ani, un absolvent de fizică al Universităţii din Köln - care a şi predat pentru scurt timp la catedra de matematică, dar apoi şi-a construit cariera în compania de consultanţă McKinsey - unde a ajuns director pentru sectorul high-tech din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa - este managerul care va analiza ce opţiuni are grupul Deutsche Telekom cu investiţiile făcute prin grupul OTE în ţări ca România şi va propune în primăvara anului viitor şi un plan de acţiune.

Ea va face aceste analize în calitate de membru în boardul Deutsche Telekom, unde a intrat în această lună ca înlocuitor al lui Guido Kerkhoff - fostul responsabil pentru Europa în cadrul grupului german.

Cine este fizicianul care va trebui să analizeze "fenomenul" România - o piaţă telecom în care lupta dură pentru clienţi între cinci mari grupuri a dus la construcţia unei infrastructuri (în multe cazuri) de o mai bună calitate decât în Occident, dar la preţuri care dau frisoane directorilor financiari? Nu este în niciun caz un novice în industrie.

Este adevărat că Deutsche Telekom s-a angajat să aibă în top management un anume procent de manager femei, însă Claudia Nemat vine în boardul DT cu o experienţă de 17 ani la McKinsey, unde a răspuns de segmentul high-tech. Ea a avut o ascensiune puternică în cadrul firmei de consultanţă: în anul 2000 era partener, iar în anul 2007 era director.

Era deja o persoană familiară pentru managerii din boardul Deutsche Telekom. Un an mai târziu, devenea consilier pentru noul CEO al gigantului telecom german, Rene Obermann, alături de care a lucrat la strategia "Focus, fix and grow", un program de austeritate, care a adus în particular o restructurare radicală a operaţiunilor din Germania.

La ce să se aştepte top managementul Romtelecom şi Cosmote în cadrul viitoarelor întâlniri cu noul "şef" din Germania? Este "fermă, clară şi o femeie cu o inteligenţă emoţională puternică", potrivit Financial Times Deutschland."Ascultă atent, îşi formează o opinie şi apoi o expune", o descriu foştii colegi. "Râde des şi cu plăcere, şi se înţelege bine cu colegii", conform aceleiaşi surse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO