Business Hi-Tech

Citiţi mâine în ZF o analiză a pieţei de IT: care sunt cei mai mari 30 de integratori IT şi top 80 companii de software

Citiţi mai multe în suplimentul ZF „Soluţii IT“

Citiţi mai multe în suplimentul ZF „Soluţii IT“

Autor: Ioana Nita

26.06.2014, 20:56 510

Veniturile înregistrate de cei mai mari 30 de jucători de pe piaţa locală de soluţii integrate IT&C – un mix între jucători controlaţi de antreprenori locali şi filiale ale unor companii multinaţionale - au stagnat anul trecut la circa 650 de milioane de euro, arată o analiză a datelelor din bilanţurile companiilor publicată în suplimentul ZF „Soluţii IT“.

Pe de altă parte, cele mai mari 80 de companii de soft din România au avut în 2013 afaceri cumulate de 839,8 mil. euro, iar numărul mediu a fost de aproape 20.000.

Sectorul financiar-bancar, de telecomunicaţii, utilităţi şi retail sunt principalele industrii care investesc în soluţii IT, cererea fiind susţinută de nevoia de eficientizare a costurilor şi proceselor interne, precum şi de adap­tarea la noile tendinţe de pe piaţă ca urmare expansiunii internetului mobil şi a exploziei vân­zărilor de dispozitive mobile, precum smart­phone-uri şi tablete, conform datelor furnizate de unii dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de soluţii IT&C.

„Firmele nu mai hibernează. Este clar că şi-au dat seama că trebuie să alerge din nou după clienţi. Până la urmă o companie trăieşte din venituri, nu din reducerea cheltuielilor“, explică Felix Enescu, executive partner la compania de analiză Gartner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO