Business Hi-Tech

Clienţii Orange vor putea să achite călătoria cu metroul prin SMS, la un preţ de 0,5 euro

Clienţii Orange vor putea să achite călătoria cu metroul prin SMS, la un preţ de 0,5 euro

Autor: Mediafax

30.01.2012, 00:00 295

Clienţii Orange România vor putea să achite de luni 30 ianuarie călătoriile cu metroul prin transmiterea de mesaje scrise (SMS) la numărul 1700, costul unei călătorii fiind de 0,5 euro. Două călătorii vor fi tarifate cu 0,9 euro, iar la cumpărarea a 10 călătorii preţul este de 2,2 euro.

"Accesul în staţie se va face prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide şi permiţând accesul pe peron", potrivit oficialilor Orange România.

"Pentru soluţia de plată cu mobilul a călătoriei la metrou am început proiectul-pilot în 2010", a declarat Gabriela Voinea, Senior Product Manager, Orange România. În prima etapă, serviciul este disponibil în staţiile Gara de Nord, Victoriei, Universitate, Petrache Poenaru, Timpuri Noi, Grozăveşti şi Politehnica.

Totodată, începând cu 1 februarie clienţii Orange pot plăti prin SMS parcarea în zona amenajată la Ateneul Român din Bucureşti. În prezent, clienţii Orange pot plăti parcarea cu ajutorul telefonului mobil în oraşele Bistriţa, Oradea, Satu Mare, Târgu-Mureş şi Timişoara. Orange România este cel mai mare operator local de telefonie mobilă, cu peste 10 milioane de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO