Business Hi-Tech

Clujenii de la Brinel lanseaza laptopuri sub brand propriu

30.05.2005, 17:51 44

Producatorul si distribuitorul clujean de echipament IT&C Net Brinel a lansat de curånd linia proprie de laptop-uri Alpis, bazate pe tehnologia mobila Intel Centrino.

a??A mai existat o tentativa prin 2003, dar nu am avut incredere in sistemul de solutionare a garantiilor oferit de cei de la care importam componentele. De data aceasta, partenerii nostri sunt doi dintre cei mai importanti producatori de astfel de componente, care lucreaza doar cu firmele mari de profila??, a declarat pentru ZF Transilvania, Marcel Borodi, general manager si CEO al Net Brinel.

Deocamdata, sunt disponibile doua configuratii pentru sistemele notebook Alpis - Alpis HighBook si Alpis SmartBook - care au fost create special pentru piata romåneasca. Ele dispun de mobilitate si conectivitate totala: retea, modem, wireless, porturi infrarosu pentru telefoanele mobile si asa mai departes.

Oficialii companiei estimeaza ca påna la sfårsitul anului se vor vinde 1.000-1.500 de bucati, productia situåndu-se in medie la 100-200 de bucati pe luna. a??Am testat de cel putin 7 ori toate modelele posibile. Alpis HighBook este pozitionat in zona mediului de business, oferind avantajul unei productivitati sporite, iar SmartBook are o configuratie ce se adreseaza si utilizatorilor de tip a??consumera??, pentru cercetare si studiu, dar si pentru entertainmenta??, a declarat Ildiko Sas, distribution business manager al Net Brinel.

Pe långa notebook-urile proprii, Brinel si-a consolidat pozitia pe segmentul de business, prin completarea ofertei de sisteme desktop cu LCD-uri Alpis. Brinel acopera acest segment cu sisteme Alpis dedicate atåt activitatii de back-office cåt si de front office, care sa ofere siguranta datelor in orice companie. Pentru utilizatorii de tip home, Brinel a creat de curånd Alpis Digital Home.

Compania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 12,5 milioane de euro si un profit net de 3%. Pentru acest an, oficialii companiei estimeaza o cifra de afaceri de peste 15,5 milioane de euro. a??In primul trimestru al acestui an, vånzarile au crescut cu 15% fata de acelasi interval al anului trecut. Piata este sanatoasa, in continua crestere, asa ca pentru tot anul putem spune ca ne asteptam la o crestere de 28-30%.

Investitiile din 2005 se vor situa in jurul cifrei de 100.000 de euro si se vor indrepta mai ales inspre asigurarea mobilitatii echipelor de vånzare, cursuri pentru departamentul de solutii si renovarea sediului din Oradeaa??, a mai spus Marcel Borodi.

Designul sistemelor Alpis este parte integranta a liniei de business de asamblare si distributie a companiei Brinel. Aceasta are acoperire nationala prin peste 200 de dealeri si puncte de lucru in Cluj-Napoca, Bucuresti, Timisoara si Oradea. In ultimii trei ani, divizia de distributie a avut in medie o rata anuala de crestere de 40% pentru calculatoare Alpis, componente si echipamente periferice. Net Brinel a fost fondata in 1991 si este unul dintre furnizorii romåni de solutii informatice prin integrarea de software, hardware, comunicatii si oferirea unui pachet complet de servicii. Compania clujeana colaboreaza cu Intel, Microsoft, Foxconn, LG, Apacer, Hitachi si alti producatori internationali. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO