Business Hi-Tech

CNA: TVR va primi una dintre cele şase licenţe de televiziune digitală

Autor: Mediafax

10.03.2011, 23:41 60

Societatea Română deTeleviziune (SRTv) va primi una dintre cele şase licenţe care vorfi acordate pentru tranziţia la televiziunea digitală terestră,potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică legeaaudiovizualului, avizat favorabil de Consiliul Naţional alAudiovizualului (CNA).

Proiectul de ordonanţă de urgenţă a guvernului (OUG) care modificălegea audiovizualului va sta la baza strategiei de tranziţie de lateleviziunea analogică terestră la cea digitală terestră. Proiectulde OUG a primit şapte voturi "pentru" şi unu "împotrivă".

Potrivit proiectului de OUG, furnizarea pe cale radio terestră aserviciilor publice de radiodifuziune şi de televiziune în sistemdigital terestru se realizează de un furnizor în baza unei licenţeacordate de către Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii(ANCOM).

Proiectul prevede că titularul unei licenţe de emisie sau allicenţei de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digitalterestru, cu excepţia SRTV, are obligaţia de a plăti anual,anticipat, un tarif de utilizare a spectrului, stabilit de ANCOM.Proiectul prevede şi faptul că Televiziunea Română nu poate cedalicenţa de televiziune digitală unui terţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO