Business Hi-Tech

Coada la domeniul .eu: 390.000 de cereri in 100 de minute

10.04.2006, 00:00 15

In numai o suta de minute, aproape 400.000 de europeni s-au grabit sa inregistreze domenii (numele site-urilor de Internet) care sa se termine cu ".eu".

Lansata vinerea trecuta, inregistrarea de domenii ".eu" este permisa numai celor 25 de state membre ale comunitatii Uniunii Europene si se face pe principiul primul venit, primul servit.

Comisia Europeana spera ca intr-o zi noul domeniu ".eu" va deveni rivalul domeniului ".com". "Europa si cetatenii sai pot acum sa aiba propria identitate Web, protejata de legile Uniunii Europene", a declarat comisarul european Viviane Reding. Ea a mai adaugat ca majoritatea cererilor de inregistrare au venit din Anglia, Germania, Suedia si Belgia.

Pana la jumatatea zilei (7 aprilie) peste 550.000 de domenii ".eu" au fost inregistrate, conform EURid (European Registry of Internet Domain Names), organizatia non-profit responsabila cu administrarea noilor domenii europene. Companiile si institutiile publice au putut sa inregistreze domenii ".eu" inca din decembrie 2005, aproximativ 320.000 de domenii fiind inregistrate de atunci. Pana acum, europenii puteau alege dintre un domeniu national, precum ".fr" (Franta), sau unul global cum este ".com" - pe care europenii il percep insa ca pe un domeniu american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO