Business Hi-Tech

Compania care a inventat autostopul online a fost evaluată la 17 miliarde de dolari

Compania care a inventat autostopul online a fost...

Autor: Marius Oncu

08.06.2014, 18:02 495

Într-o rundă de finanţare derulată anul trecut, Uber Technologies a fost evaluată la 3,5 miliarde de dolari.

Atragerea fondurilor de 1,2 miliarde de dolari a fost organizată de Fidelity Investments, iar printre investitori s-au numărat şi fondurile Wellington Management, Summit Partners şi BlackRock, firma de investiţii Kleiner Perkins Caufield & Byers, precum şi acţionari existenţi precum Google Ventures şi Menlo Ventures, potrivit Bloomberg.

Directorul general al Uber, Travis Kalanick, a declarat că runda de finanţare rămâne deschisă pentru mai mulţi parteneri startegici, care ar putea investi încă 200 de milioane de dolari.

Valoarea de 17 miliarde de dolari a Uber reprezintă un record pentru o companie startup din IT în faza de atragere de fonduri direct de la investitori.

"Este o dovadă a capacităţii de creştere şi a oportunităţilor companiei. Viziunea lor este, evident, mai amplă decât să fie un simplu serviciu de taxi", a declarat Anand Sanwal, directorul firmei de cercetare CB Insights.

Compania vrea să folosească banii pentru a se dezvolta atât în oraşele unde are deja operaţiuni, cât şi în altele noi. Săptămana aceasta, Uber a fost lansată în Miami, Austin şi Orlando în SUA, dar şi în Lille, Franţa, şi Tijuana, Mexic.

Uber oferă servicii pentru limuzine de lux, dar şi pentru maşini mai ieftine. Compania se confruntă cu dificultăţi din partea autorităţilor de reglementare din cauza unor aspecte legate de siguranţă, dar şi cu presiuni şi proteste ale şeferilor de taxi.

Compania are 900 de angajaţi şi percepe un comision de 20% de la şoferi. Recent, a lansat şi un serviciu de curierat în Manhattan, Uber Rush, care ar putea fi extins ulterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO