Business Hi-Tech

Consola de joc pe post de videotelefon

15.09.2003, 00:00 9

Consola de joc Game Boy Advance produsa de compania japoneza Nintendo va putea fi folosita in curand si pentru video-conferinte pe telefon, kit-ul suplimentar urmand a fi lansat pe piata nipona in decembrie.
Pentru a folosi kit-ul Campho Advance, produs de firma Digital Act, utilizatorul trebuie sa-l introduca in consola, exact la fel ca pe o caseta cu jocuri video. Campho Advance include o camera video diigtala, casca si microfon. Dupa atasarea kit-ului la consola, aceasta se conecteaza la o linie telefonica, devenind astfel un video-telefon. Pentru a functiona sistemul, atat cel care apeleaza, cat si cel apelat trebuie sa utilizeze acelasi sistem, consola plus kit. Campho Advance va costa aproximativ 110 dolari si nu necesita folosirea unei conexiuni la Internet. Producatorul sau, compania Digital Act, lucreaza acum la o alta versiune a kit-ului care insa va functiona daca utilizatorul este conectat la web. Deocamdata, Digital Act intentioneaza sa vanda produsul numai in Japonia, piata care pana acum a absorbit 10 milioane de console Game Boy Advance.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO