Business Hi-Tech

Consolele PlayStation 3 s-a putea ieftini cu 100 $

18.06.2007, 18:25 16

Producatorul japonez de electronice Sony ar putea reduce cu pana la 100 $ (75 euro) pretul de vanzare al consolei de jocuri video PlayStation 3 (PS3), scrie presa internationala.
Howard Stringer, presedintele si directorul executiv al Sony, a precizat ca incearca sa reduca pe cat posibil pretul consolei, fiind constient de faptul ca, de fapt, acesta reprezinta principala dorinta a consumatorilor. Unii analisti sunt de parere ca reducerea costurilor de productie ar putea conduce pana la cresteri de pana la 100 $ (75 de euro) inainte de Craciun.
Stringer e de parere ca platforma rivala - Nintendo Wii, care se vinde mult mai bine decat PS3 se bazeaza pe un plan de afaceri foarte bun si a inregistrat succes pentru ca este mai ieftina. "Aceasta este ceea ce studiem in prezent si ceea ce incercam sa rafinam", a declarat Stringer, referindu-se la reducerile de pret.
Sony si-a ratat obiectivul de vanzari pentru anul trecut, reusind sa comercializeze doar 500.000 de console PS3. Vanzarile nu au stralucit in Japonia si Statele Unite, in mare parte datorita pretului de vanzare ridicat, de 600 $ (450,2 euro). Compania spera sa comercializeze 11 milioane de console anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO