Business Hi-Tech

Contract de 20,5 mil. $ pentru Romtelecom si Sysware

Contract de 20,5 mil. $ pentru Romtelecom si Sysware

Iuliu Winkler: Radiocom va da afara 356 de oameni, pentru eficientizarea activitatii

24.08.2007, 19:10 25

Un consortiu format din operatorul de telecomunicatii Romtelecom si firma Sysware International a castigat licitatia pentru proiectul de informatizare a localitatilor rurale si urbane mici din sapte regiuni ale Romaniei, in valoare de 20,5 mil. dolari (15,2 mil. euro) din cadrul programului "Economia bazata pe cunoastere".
Potrivit lui Iuliu Winkler, noul ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei, contractul pentru a opta regiune a fost castigat de consortiul S&T Romania-AccessNet International, valoarea fiind de 2,8 mil. dolari (2 mil. euro).
Consortiile s-au angajat sa finalizeze proiectul in termen de 16 saptamani, iar contractele au fost deja semnate, a precizat Winkler.
La licitatia organizata de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) pentru achizitia echipamentelor si serviciilor IT&C necesare celor 251 de retele ale comunitatilor incluse in acest proiect au fost depuse 43 de oferte. Licitatia a fost structurata pe opt loturi, in functie de regiunile geografice.
Pentru cele opt loturi au depus oferte, pe langa asocierea Romtelecom-Sysware, consortiile Vodafone Romania si Omnilogic, Raiffeisen Informatic si Hughes Network Systems, precum si Orange Romania.
Totodata, la licitatie au participat consortiile Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) si Net, RCSRDS si Ness Romania, RCS&RDS si Telelink AD Romania, Asesoft International, Asesoft Distribution si Ines Group, precum si Euroweb si Caro Comp.
Proiectul Economia bazata pe cunoastere presupune dotarea, in urmatorii ani, cu PC-uri, faxuri, copiatoare si scanere, precum si educatia asistata de computere in 260 de comunitati rurale si mic urbane dezavantajate din punctul de vedere al accesului la informatie.
Costul total al proiectului se ridica la 69,4 milioane de dolari (51,4 mil. euro), contributia Guvernului fiind de 9,4 milioane de dolari (7 milioane de euro). Diferenta este asigurata printr-un imprumut acordat de Banca Mondiala.
Raportat la populatia Romaniei, proiectul se va adresa unui procent de 8,02% dintre locuitori, respectiv peste 1,7 milioane de persoane din mediul rural si urban.
Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), aflata printre participantii la licitatie, este asteptata sa disponibilizeze pana la sfarsitul acestui an un numar de 356 de salariati din cei 2.343 pe care ii are, pentru eficientizarea si optimizarea activitatii.
"In functie de vechime, disponibilizatii vor primi intre trei si 18 salarii medii nete. Salariul mediu net in cadrul companiei se ridica la 1.766 lei", a adaugat Teodorescu.
Operatorul de comunicatii, detinut integral de statul roman, a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 269,56 milioane de lei si un profit net de 69,56 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO