Business Hi-Tech

Cosmote: Am investit 220 mil. euro in retea

01.11.2006, 18:48 10

Reteaua Cosmote Romania acopera 76% din teritoriul tarii si 92% din populatie, respectiv mai mult de 20 de milioane de locuitori, in urma unei investitii de circa 220 mil. euro, a declarat ieri directorul de dezvoltare a retelei operatorului, Lampros Iskos.
"Practic, rata de crestere a gradului de acoperire in randul populatiei a fost de 15.000 de locuitori pe zi si de 8.000 de kilometri patrati pe luna", a spus Iskos.
El a declarat ca obiectivele companiei in privinta retelei sunt atingerea unui grad de acoperire in teritoriu de aproximativ 85% si de 95% din populatie pana la finele acestui an.
"Suntem prezenti cu serviciile noastre in Delta Dunarii si, in scurt timp, vom acoperi si reteaua de metrou din Bucuresti", a afirmat Iskos. Pentru 2007, Cosmote si-a propus sa ajunga la un grad de acoperire de 98% din populatie si 95% din suprafata tarii. "Anul viitor vom intra si pe ariile neacoperite pana acum si vom creste calitatea serviciilor in zonele cu trafic ridicat", a spus Lampros Iskos.
"Asa cum am anuntat anterior, in primii trei ani de activitate Cosmote Romania va investi suma de 450 mil. euro. Deja s-a cheltuit aproape jumatate din suma anuntata, iar procesul investitional va continua si in anii urmatori", a afirmat directorul general al companiei, Nikolaos Tsolas.
El a adaugat ca investitiile in dezvoltarea retelei vor fi amortizate in zece ani. Tsolas nu a dorit sa faca estimari privind cota de piata a companiei peste doi ani, cand Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii estimeaza ca piata locala de telefonie mobila va fi matura (gradul de penetrare al serviciilor va depasi 100%, fata de circa 70% in prezent). In prezent Cosmote are aproximativ 4% din piata locala de telefonie mobila, cu peste 530.000 de clienti.
Pe de alta parte, Nikolaos Tsolas a declarat ca operatorul evalueaza inca raspunsul primit de la IGCTI la contestatia depusa de companie la rezultatele licitatiei pentru licentele 3G. Intrebat daca va actiona in judecata IGCTI, Tsolas a spus ca "nu s-a luat nicio hotarare in acest sens. Ne evaluam optiunile". Seful Cosmote a reiterat ideea ca "deocamdata Cosmote nu a pierdut licenta 3G. Sa asteptam sa vedem ce vor face castigatorii", a spus Tsolas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO