Business Hi-Tech

Cosmote forteaza cresterea pe abonamente

24.06.2008, 20:45 21

Cosmote Romania a reconfigurat oferta de abonamente pentru persoanele fizice, reducand numarul acestora de la 9 la 7, operatiune insotita de scaderea tarifelor la apelurile in afara retelei cu 6,5%, la 0,178 euro/minut (cu TVA) si includerea de mesaje scrise (SMS) in tarifele abonamentelor.
Odata cu reconfigurarea ofertei de abonamente, profitand de faptul ca a trecut de cifra de 4 milioane de clienti, Cosmote a trecut la o strategie tarifara similara cu cea a celorlalti jucatori din piata. Astfel, operatorul a renuntat, pentru clientii cu abonament, la unul din cele mai puternic promovate elemente din oferta la relansarea din 2005, respectiv tariful unic pentru apelurile catre orice retea. Avand deja un numar important de clienti, Cosmote introduce in noul plan tarifar sistemul tarifelor diferite pentru apelurile in retea, fata de cele in afara retelei. Operatorul vrea sa stimuleze astfel apelurile in propria retea si sa incurajeze cresterea numarului de clienti.
Denumita Cosmote Full Option, oferta operatorului de telefonie mobila pentru segmentul rezidential include sapte abonamente, cu tarife cuprinse intre 5,95 euro/luna (Cosmote Full Option 60) si 59,5 euro/luna (Cosmote Full Option 730).
Primul abonament include, lunar, 60 de minute nationale, 500 de minute in retea si 500 de mesaje scrise (SMS-uri). Dupa terminarea minutelor incluse in abonament, clientul va plati 0,107 euro/minut pentru convorbirile in retea si 0,178 euro/minut pentru apelurile in afara retelei.
Anterior, clientul platea, dupa consumarea minutelor incluse in abonament, un tarif unic de 0,1904 euro/minut, indiferent de destinatia apelului.
In cazul abonamentului Cosmote Full Option 730, clientul primeste 730 de minute nationale si poate vorbi si trimite mesaje scrise nelimitat in retea. In afara retelei si dupa terminarea minutelor incluse in abonament, abonatul va plati 0,178 euro/minut la fiecare apel.
"Vechile abonamente Cosmote nu mai sunt disponibile pentru noi activari. Toti abonatii existenti care beneficiaza de acestea pot sa isi pastreze vechile planuri tarifare sau pot opta pentru una dintre noile variante, in functie de conditiile contractuale de care beneficiaza", conform oficialilor Cosmote.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO