Business Hi-Tech

CosmOTE negociaza preluarea Cosmorom

19.05.2005, 19:30 19

Actionarii RomTelecom au mandatat consiliul de administratie sa negocieze conditiile privind preluarea de catre CosmOTE, divizia de telefonie mobila a grupului elen OTE, a pachetului majoritar de actiuni al Cosmorom, spun surse citate de Mediafax.

Consiliul de Administratie al RomTelecom urmeaza sa se intruneasca saptamana viitoare pentru a decide soarta Cosmorom.

"O decizie in ceea ce priveste viitorul operatorului GSM va fi luata in cel mai scurt timp, insa este putin probabil ca RomTelecom, actionarul majoritar al Cosmorom, sa investeasca o suma semnificativa pentru relansarea companiei", spun sursele citate. RomTelecom are propriul plan de investitii, canalizat pe dezvoltarea si modernizarea retelei de telefonie fixa, pentru a putea face fata competiei pe aceasta piata.

Posibila intrare a operatorului elen in actionariatul Cosmorom s-ar inscrie in politica de consolidare a prezentei CosmOTE pe piata telecomunicatiilor mobile din zona Balcanilor.

Recent, CosmOTE a preluat actiunile la companiile GloBul (Bulgaria) si CosmoFon (Macedonia), ambele controlate integral de OTE. Transferul actiunilor se va incheia in al treilea trimestru din acest an.

Relansarea Cosmorom ar presupune, potrivit surselor, o investitie de aproximativ 500 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO