Business Hi-Tech

Cosmote reactioneaza pe prepay

16.04.2009, 17:08 22

Cosmote, numarul trei pe piata locala de telefonie mobila, a lansat doua noi extraoptiuni pe segmentul prepay, prin care le ofera clientilor minute nationale si apeluri si SMS-uri in interiorul retelei. Lansarea Cosmote vine dupa ce principalii sai rivali, Orange si Vodafone, au lansat de asemenea in ultimele zile campanii pe segmentul prepay.

Extraoptiunea Full Time include cate 60 de minute nationale si internationale in retele fixe si cate 425 de minute si SMS-uri in retea, pentru o taxa de 4,5 euro pe luna.
A doua extraoptiune, Bonus Lunar, include cate 300 de minute si SMS-uri in retea pe luna pentru prima reincarcare de minim 3 euro in cursul oricarei luni a anului, pana la sfarsitul anului. Aceasta extraoptiune nu are taxa de activare sau taxa lunara de utilizare, iar creditul incarcat poate fi folosit pentru orice tip de comunicare, precizeaza oficialii Cosmote.
Veniturie Cosmote Romania s-au dublat anul trecut, la 311 milioane euro, pe fondul majorarii numarului de utilizatori cu 63%, la 5,894 milioane.
Cota de piata a Cosmote in functie de numarul de clienti a urcat la 23% in 2008, de la 16% in anul anterior, in timp ce cota de piata in functie de venituri a ajuns la 11%. Veniturile post-paid (abonamente) au urcat cu 69% fata de trimestrul patru al anului anterior, iar incasarile in regim pre-paid (cartele preplatite) au urcat cu 88%, mai precizeaza operatorul.
Compania a inregistrat anul trecut primul profit operational inainte de depreciere si amortizare (OIBDA), in valoare de 22,5 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO