Business Hi-Tech

Cross Current, soft de 1 mil. euro in obiectiv

20.10.2006, 18:21 13

Compania Cross Current din Sibiu, infiintata anul trecut de firma germana Biceph, si-a anuntat intentia de a lansa pe piata romaneasca solutiile sofware Stellent, care fac parte din categoria ECM - Enterprise Content Management si sunt destinate companiilor mari si foarte mari.
Reprezentantii Cross Current estimeaza pentru 2007 vanzari de pana la 1 mil. euro pentru acest produs pe piata locala. "Intentionam ca anul viitor sa abordam aproximativ opt clienti. Suntem interesati de companiile care sunt lideri de piata pe domeniul lor, iar in acest moment putem spune ca in Romania exista cateva companii care au dobandit acest stadiu de calitate si maturitate", a declarat pentru ZF Transilvania Otwin Maier, director general al Cross Current.
Acesta a mai spus ca decizia de a intra pe piata romaneasca este o reactie la faptul ca marile companii multinationale s-au stabilit deja in zona. "Piata locala de soft nu este deocamdata saturata, fenomen care nu e valabil pe piata vest-europeana. In plus, regimul fiscal si calitatea nivelului de educatie sunt alte motive care au stat la baza deciziei noastre", a precizat Otwin Maier.
"Intentionam sa acoperim atat nevoile pietei romanesti, cat si sa formam in Romania un centru de expertiza pentru intreaga zona est-europeana", a mai spus directorul general al Cross Current.
Potrivit reprezentantilor companiei, pretul de pornire al produsului Stellent este de aproximativ 50.000 de euro. Solutia a fost lansata acum trei ani in tari precum Polonia, Cehia, Turcia si Rusia, in timp ce pe piata vestica solutiile software Stellent au fost introduse in urma cu opt ani.
Solutiile Stellent sunt dezvoltate de compania americana cu acelasi nume. Valoarea de piata a Stellent era anul trecut de peste 230 mil. euro, iar compania vizeaza pentru acest an realizarea unor venituri de aproape 100 mil. euro. Stellent are 600 de angajati la nivel mondial. Portofoliul de clienti al Stellent include peste 4.700 de firme, printre care General Motors, Sony, Procter&Gamble sau ING Bank.
Actionarul majoritar al Cross Current, firma germana Biceph GmbH, implementeaza solutii Stellent pe piata germana de peste patru ani. Cross Current are in prezent cinci angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO