Business Hi-Tech

D-Link: Criza ne-a marit rata de crestere pentru echipamentele de retea

11.05.2009, 17:59 38

D-Link Romania, subsidiara locala a producatorului taiwanez de echipamente de retea, a inregistrat in T1 o crestere de 45% a vanzarilor, si estimeaza pentru intregul an un avans de 50% al veniturilor.

Bogdan Mihalcea, country manager al companiei, pune acest ritm de crestere al veniturilor pe seama crizei, care a obligat managerii de achizitii din companii sa ceara oferte de la toti jucatorii de pe piata si sa fie mai atenti la preturi.
"Pentru noi as zice ca efectele au fost mai degraba benefice. Un numar foarte mare de clienti mai ales din segmentul corporate au devenit brusc extrem de interesati de produsele si solutiile D-Link tocmai pentru ca bugetele destinate investitiilor in IT au fost puternic erodate, iar necesitatile au ramas aceleasi sau chiar au crescut", a spus Mihalcea pentru ZF.
"Suntem convinsi ca trendul se va mentine si in decursul T2. Daca economia nu ar fi intrat pe scadere, in mod sigur panta de crestere a cifrei de afaceri a D-Link ar fi fost cu mult mai temperata decat este in prezent". Oficialul D-Link afirma ca vanzarile companiei sunt de cateva milioane de euro pe an. "Vanzarile unui vendor de retelistica in Romania asa cum este D-Link sunt de ordinul milioanelor de euro in conditiile in care intreaga piata de retelistica din Romania are o valoare totala estimata la peste 150 milioane de euro, inclusiv vanzarile catre marii operatori", a spus Mihalcea.
 
Cerere mai mare de la IMM-uri
"Desi am observat o diminuare a numarului de proiecte in sectorul public din piata, am inregistrat o crestere notabila in segmentul de IMM/consumer. Mizam in continuare pe acest trend, cu atat mai mult cu cat de la inceputul trimestrului 2 au sosit deja cereri pentru proiecte mai complexe. D-Link concureaza cu companii precum Cisco, Allied Telesyn, Asus si Linksys. Compania are in prezent sase angajati in Romania, insa personalul s-ar putea extinde, pe fondul avansului inregistrat de vanzari, spune Mihalcea. "Rezultatele inregistrate de la inceputul anului ne motiveaza sa credem ca echipa va creste substantial."
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO