Business Hi-Tech

Daedalus Consulting, preluată integral de Millward Brown de la fondatorii Daniel şi Dragoş Enescu

Daedalus Consulting, preluată integral de Millward Brown...

Autor: Marius Oncu

21.05.2014, 13:13 1306

"În urma acestei achiziţii, Millward Brown va avea acces mai bun la oportunităţile de creştere pe termen lung din România şi va deţine o prezenţă directă pe toate pieţele importante din Europa Centrală şi de Est, inclusiv Rusia, Polonia, Ungaria şi Cehia", se arată într-un comunicat al Millward Brown, specializată în cercetare pentru branduri, media şi comunicare.

Daedalus Consulting, înfiinţată de Daniel Enescu şi Dragoş Enescu în 1996, este membră în reţeaua Millward Brown de nouă ani şi are circa 110 angajaţi, care asigură cercetare pentru comunicare şi branduri atât companiilor locale, cât şi multinaţionalelor din România.

Millward Brown nu a dezvăluit valoarea tranzacţiei.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Daniel Enescu deţine 60% din acţiunile Daedalus Consulting, iar Dragoş Enescu restul de 40%.

Daniel Enescu va ocupa postul de preşedinte al boardului Millward Brown România, responsabil de administrarea şi dezvoltarea oportunităţilor de pe alte pieţe.

Directorul operaţional al Millward Brown Romania, Daniela Lazăr, îşi va păstra rolul în conducerea afacerii, urmând să-i raporteze direct directorului operaţional regional al Millward Brown în Europa Centrală şi de Est şi statele nordice, Jean-Michel Janoueix.

"România este o piaţă importantă în Europa Centrală şi de Est. (...) Integrarea Daedalus în organizaţia Millward Brown va accelera transferul de experienţă între echipe şi pieţe în regiune, pentru beneficiul clienţilor noştri", a declarat Janoueix.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice, Daedalus Consulting a înregistrat în anul 2012 o cifră de afaceri netă de 15,9 milioane de lei şi profit net de 1,5 milioane de lei.

WPP este unul dintre cele mai mari grupuri de publicitate din lume, cu operaţiuni inclusiv în România, unde deţine 19 companii, printre care Ogilvy, Kantar Media, Grey România şi Millward Brown.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO