Business Hi-Tech

Dan Lupu, Intel Capital: Piaţa de outsourcing din România s-a dezvoltat mult prea mult

Autor: Alexandru Stefan Matei

19.10.2011, 12:28 498

"Piaţa de outsourcing s-a dezvoltat mult prea mult în România", este de părere Dan Lupu, Director al Intel Capital, în cadrul forumului ZF Digital 11, organizat de Ziarul Financiar.

Aceasta a lovit în companiile locale, "luând de pe piaţă programatorii, antreprenorii care se puteau dedica creării de firme locale", a spus Dan Lupu.

"Credeam că outsourcing-ul va duce la dezvoltarea de companii care vor crea soft pe baza experienţei acumulate în relaţiile cu clienţii străni, dar acest lucru nu s-a întâmplat", a mai spus directorul diviziei de investiţii a Intel.

"În momentul de faţă antreprenorilor le lipseşte viziunea şi ambiţia de a trece de la a-ţi asigura un trai bun la efortul de a face o firmă de nivel global".

Declaraţiile lui Dan Lupu vin după ce ieri Florin Talpeş declara că "din păcate România a ajuns India Europei", făcând aluzie la faptul că piaţa de outsourcing s-a dezvoltat în detrimentul proprietăţii intelectuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO