Business Hi-Tech

Dell continua sa scada in fata HP

20.07.2007, 20:18 19

Hewlett-Packard (HP) a continuat sa isi mareasca avansul fata de rivalul Dell pe segmentul vanzarilor de PC-uri, potrivit unor studii efectuate de cele mai importante firme de cercetare a pietei, scrie presa internationala.
Datele preliminare furnizate de Gartner si International Data Corporation (IDC) arata ca HP, care anul trecut a depasit Dell in topul celor mai mari producatori de PC-uri din lume, a continuat sa-si mareasca procentul pe care il detine din piata. Potrivit IDC, HP detine o cota de 19,3% din piata globala a PC-urilor la sfarsitul celui de-al doilea trimestru fiscal, comparativ cu procentul de 15% pe care l-a inregistrat Dell. Gartner, care utilizeaza o metodologie diferita, estimeaza ca HP a atins o cota de 18,2%, iar Dell detine 16,1% din piata. Analistii de la Gartner au precizat ca vanzarile HP au crescut cu peste 36% in al doilea trimestru fiscal, in timp ce Dell a livrat cu 5% mai putine PC-uri in aceeasi perioada.
"Volumul vanzarilor Dell a continuat sa scada, pe masura ce compania se restructureaza pentru a face fata competitiei intense", a precizat un analist de la IDC.
Piata globala a vanzarilor de PC-uri a crescut puternic in al doilea trimestru fiscal, depasind estimarile initiale, datorita cererii sustinute in Asia si evolutiei favorabile in Statele Unite, au anuntat analistii celor doua firme de cercetare.
IDC a estimat ca 58,8 milioane de PC-uri au fost livrate in intervalul aprilie-iunie 2007, in crestere cu 12,5% fata de perioada similara a anului trecut. Analistii de la Gartner au precizat ca au fost livrate 61,1 milioane de unitati in T2, reprezentand o crestere de 11,7%. Lansarea noului sistem de operare Microsoft Windows Vista a avut un impact minim asupra cererii, au mai spus oficialii Gartner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO