Business Hi-Tech

Deutsche Telekom, actionar la Romtelecom si Cosmote

15.05.2008, 19:52 124

Guvernul elen si Deutsche Telekom au ajuns la un acord in privinta termenilor vanzarii unei participatii la operatorul de telecomunicatii OTE, a declarat ministrul de finante George Alogoskoufis.
"Ambele parti au acceptat termenii acordului si am aprobat documentul", a spus Alogoskoufis.
Astfel, Deutsche Telekom, cel mai mare grup de telecomunicatii din Europa, intra oficial in actionariatul companiilor locale Romtelecom si Cosmote, subsidiarele locale ale grupului OTE in Romania. De asemenea, grupul german este actionar si la retailerul Germanos, care a fost achizitionat la nivel international de Cosmote.
Parteneriatul cu Deutsche Telekom va permite OTE sa se dezvolte pe piata europeana de telecomunicatii, unde concurenta este ridicata.
Negocierile dintre guvernul elen si Deutsche Telekom au loc din luna martie, principalele probleme fiind pretul participatiei de 3% care va fi preluata de grupul german si controlul asupra conducerii.
Tranzactia necesita si acordul Parlamentului din Grecia, in care guvernul conservator dispune de o majoritate stransa de 151 plus un deputat independent, din totalul de 300 de parlamentari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO