Business Hi-Tech

Deutsche Telekom ar putea concedia 12.000 de oameni în Germania

Deutsche Telekom ar putea concedia 12.000 de oameni în Germania

Foto AFP

Autor: Vlad Popescu

07.12.2012, 00:00 568

Grupul Deutsche Telekom, care controlează indirect pe plan local Cosmote şi Romtelecom, ia în calcul noi disponibilizări în Germania, pentru creşterea profitului, fiind vizate 12.000 de locuri de muncă, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Directorul financiar executiv al grupului, Timotheus Hoettges, vrea să reducă numărul de angajaţi responsabili de chestiuni de control intern, potrivit surselor citate. Restructurarea vizează până la 12.000 de posturi, însă compania nu a decis câte dintre acestea vor fi afectate.

Deutsche Telekom intenţionează de asemenea să continue anul viitor reducerea numărului de angajaţi care se ocupă de servicii externe, măsură prin care a economisit peste 100 milioane euro în acest an.

Directorul general al Deutsche Telekom, Rene Obermann, găzduieşte joi, la sediul companiei din Bonn, o conferinţă cu investitorii care va avea ca temă strategia companiei. Reducerea cheltuielilor cu angajaţii ar putea ajuta compania să convingă acţionarii că poate continua să plătească dividende şi să finanţeze investiţiile în reţea în pofida scăderii veniturilor din telefonie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO