Business Hi-Tech

Deutsche Telekom incearca o extindere agresiva in urmatorii ani

14.11.2005, 17:48 19

Operatorul german de telecomunicatii Deutsche Telekom are in plan sa adopte in urmatorii cativa ani o strategie agresiva de "extindere" pe piata, chiar daca investitiile mari vor duce la o scadere pe termen scurt a veniturilor, au explicat oficialii companiei.

In acest sens, Deutsche Telekom va investi numai anul viitor 1,2 miliarde de euro pentru publicitate si pentru noi tarife ale serviciilor pe care le ofera, sperand astfel ca va reusi sa isi mareasca numarul de clienti, scrie presa internationala.

"Roadele acestei investitii le vom culege probabil incepand cu 2007", a precizat Kai-Uwe Ricke, presedintele Deutsche Telekom. "Compania are in plan sa-si mareasca veniturile din vanzari la 62,7 miliarde de euro in 2006 si la 66,2 miliarde de euro in 2007", a mai spus acesta.

Insa, pentru a reusi sa obtina aceste cresteri, compania trebuie sa renunte la un profit in crestere in aceasta perioada, sunt de parere unii analisti. Iar odata cu trecerea tot mai mare la conexiuni la Internet in banda larga (broadband) si la comunicatii mobile, compania a trebuit sa reduca numarul de angajati, au explicat oficialii Deutsche Telekom.

Astfel, in urmatorii trei ani vor fi disponibilizati aproximativ 32.000 de angajati ai Deutsche Telekom, compania economisind in acest fel 1,7 miliarde de euro anual, incepand cu 2009. anca.arsene@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO