Business Hi-Tech

Dezvoltatorul de soft de plăţi electronice ACI Worldwide recrutează 50 de oameni în noile birouri din Timişoara

Dezvoltatorul de soft de plăţi electronice ACI...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.07.2017, 11:45 460

Compania americană ACI Worldwide, care dezvoltă software pentru plăţile electronice, si-a mutat biroul din Timisoara in cladirea UBC 2 din ansamblul Openville, construit de Iulius Group.

Odata cu aceasta mutare, compania are in plan sa mai recruteze 50 de noi angajati pe langa cei 200 pe care ii are deja. ACI este prezenta in Timisoara de peste zece ani.

"Industria platilor continua sa treaca printr-o perioada de perturbari majore, aflandu-se sub influenta asteptarilor in timp real ale consumatorilor actuali, care doresc plati rapide cu efect imediat. Am inceput cu opt angajati si speram sa ajungem la 250. Acesta este unul dintre cele mai importante birouri ale noastre", spune Phil Heasley, presedintele si directorul general al ACI Worldwide, prezent la inaugurarea birourilor din UBC 2.

Dezvoltatorul de soft de plati electronice ocupa o suprafata de 3.500 mp in UBC 2 din ansamblul mixt de birouri si retail Openville. Cladirea are in total 18.000 mp, restul suprafetei fiind ocupat de producatorul de elemente de siguranta auto Autoliv (5.100 mp), furnizorul de inginerie software Ness (2.800 mp), firma de consultanta si audit PwC (260 mp), producatorul de solutii de securitate IT Bitdefender (420 mp) si policlinica Regina Maria.

Proiectul Openville din Timişoara, al Iulius Group, va avea în total 594.000 de metri pătraţi de birouri şi spatii comerciale, unde vor lucra 13.500 de persoane.

La începutul anului, grupul Iulius a anunţat că lucrările la prima clădire din ansamblu, UBC 2, au fost finalizate, iar ulterior a demarat procesul de ridicare a celui de-al doilea imobil, UBC 1, cu 12 niveluri şi o suprafaţă închiriabilă de 13.000 de metri pătraţi.

Pentru a doua clădire a fost deja anunţat chiriaşul Atos, furnizor internaţional de servicii IT, care ocupă 6.000 de metri pătraţi. Intre timp insa, Atos ocupa provizoriu birouri in UBC 2, pana la finalizarea celei de-a doua cladiri, UBC 1.

Luna trecuta, omul de afaceri Iulian Dascălu, care controleaza grupul Iulius, a vândut jumătate din acţiu­nile companiilor care ope­rea­ză cele patru malluri Iulius din Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava fondului olandez de investiţii Atterbury Europe. La o valoare de piaţă totală estimată a celor patru malluri de 300 de milioane de euro, tranzacţia poate trece de 100 de milioane de euro.

Tranzacţia de tip joint venture include şi cele două clădiri de birouri de lângă Iulius Mall Cluj, precum şi UBC 2, prima clădire finalizată din ansamblul multifuncţional Open­ville, pe care Iulius îl construieşte în Timişoara, împreună cu viitoarele clădiri office pe care le va include acest complex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO