Business Hi-Tech

Digital Cable Systems aloca cinci milioane de euro pentru investitii in serviciile de internet si telefonie

Digital Cable Systems aloca cinci milioane de euro pentru investitii in serviciile de internet si telefonie
08.07.2009, 20:48 38

Compania Digital Cable Systems (DCS), unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata serviciilor de retransmisie a programelor TV din Romania, cu afaceri estimate la aproximativ 25 mil. euro, va investi in acest an 5 mil. euro in extinderea serviciilor de telefonie fixa pe segmentul rezidential, precum si in dezvoltarea serviciilor de acces la internet.
"Directia principala de investitie va fi extinderea accesului la internet, care reprezinta, in acest moment, serviciul cu cea mai importanta pondere in cresterea veniturilor DCS. Mizam pe expansiunea la nivel local, dar si pe modernizarea tehnologiei existente", a declarat Dinu Malacopol, directorul executiv al DCS.
"Pentru clientii rezidentiali ne propunem sa extindem cat mai rapid actuala solutie triple-play video-internet (...) pentru a ne consolida pozitia de furnizor de servicii integrate de comunicatii rezidentiale in toate localitatile in care suntem prezenti", a adaugat el.
DCS furniza servicii de telefonie fixa exclusiv pentru companii, prin operatorul Dial Telecom, pe care l-a achizitionat in 2007.
Dial Telecom a generat 17 mil. lei (4,68 mil. euro) din rulajul total de 94 mil. lei (25,52 mil. euro) inregistrat de DCS anul trecut. Operatorul estimeaza un avans de 10% al cifrei de afaceri in 2009, la 103 mil. lei (24,42 mil. euro). DCS mai detine si brandul AKTA, sub care ofera servicii de televiziune prin cablu si satelit si care va integra si serviciile de telefonie pentru segmentul rezidential. Operatorul are un numar cumulat de peste 200.000 de utilizatori pe serviciile de internet si televiziune, insa nu ofera date despre fiecare segment in parte.
In primele sase luni ale anului, DCS a atras 10.000 clienti rezidentiali pentru serviciile de internet si 200 de clienti-companii pentru serviciile de date si telefonie.
Potrivit reprezentantilor DCS, serviciile de acces la internet in puncte fixe reprezinta motorul de crestere a industriei telecom si, implicit, a companiei, gradul mediu de penetrare in randul populatiei fiind de peste 60% in orasele mari.
DCS este controlata de catre AIG Capital Partners, o divizie a American International Group. Dinu Malacopol, fostul director al diviziei dedicate clientilor de business din cadrul UPC Romania, unul dintre competitorii DCS, a fost numit director general adjunct al Digital Cable Systems in noiembrie 2008 si a preluat functia de director general in februarie 2009.
Cei mai mari competitori ai DCS sunt RCS&RDS, Romtelecom si UPC. Pe piata mai activeaza si New Com Telecomunicatii, care are in total aproximativ 130.000 de clienti pe serviciile de televiziune, internet si telefonie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO