Business Hi-Tech

Doi executivi din industria financiară vor să lanseze un start-up care să ofere servicii de mobilitate. Bogdan Speteanu, cofondator MOOV Leasing şi fost CEO al BCR Leasing: Ne concentrăm pe optimizarea platformei digitale şi pe extinderea reţelei de parteneri. Lansăm platforma în a doua parte a anului 2023

Bogdan Speteanu, fostul CEO al BCR Leasing

Bogdan Speteanu, fostul CEO al BCR Leasing

Autor: Alexandra Cepăreanu

06.06.2023, 16:19 501

Bogdan Speteanu, fostul CEO al BCR Leasing, şi Mircea Dihel, fostul CEO al Ţiriac Leasing, lucrează la dezvoltarea unei platforme de tip mobility-as-a-service (MaaS), care să ofere servicii de leasing operaţional destinate persoanelor fizice, liber profesioniştilor şi companiilor mici, pe baza unui abonament lunar, care se va lansa în a doua jumătate a anului, au transmis printr-un comunicat cofondatorii start-up-ului MOOV Leasing. Investiţia în dezvoltarea platformei se ridică momentan la 3 mil. euro, iar în perioada următoare vor avea loc mai multe runde de majorări a capitalurilor investite.

„Prin MOOV Leasing ne-am propus să transformăm mobilitatea într-un serviciu flexibil, rapid şi uşor de utilizat şi să oferim clienţilor soluţii de mobilitate personalizate. În acest moment, ne concentrăm pe optimizarea platformei digitale şi pe extinderea reţelei de parteneri, care este deschisă pentru companiile interesate”, a declarat Bogdan Speteanu, cofondator al companiei MOOV leasing.

El face pasul în antreprenoriat după o carieră de 20 de ani în  cadrul grupului BCR, unde a ocupat mai multe funcţii de conducere, în audit, strategie (a coordonat programul de integrare al BCR odată cu achiziţia băncii de către grupul Erste) şi reţeaua comercială corporate. Bogdan Speteanu a condus timp de 10 ani compania de leasing a grupului BCR şi a fost, timp de doi ani, şi preşedintele Asociaţiei Societăţilor Financiare din România.

„Sunt recunoscător tuturor colegilor din BCR, locul unde am învăţat cele mai valoroase lecţii atât pe plan profesional, dar mai ales pe plan personal. BCR este o adevărată şcoală de business pentru oricine îşi doreşte să facă o trecere solidă din mediul corporate în antreprenoriat. BCR este şi va rămâne un loc special pentru mine, unde mă voi reîntoarce oricând cu plăcere”, a adăugat Bogdan Speteanu.  

Pe termen lung, MOOV Leasing ţinteşte venituri anuale de 60 milioane de euro în primii 3 ani şi expansiune regională până în anul 2027, au mai transmis reprezentanţii companiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO