Business Hi-Tech

Doi oficiali de top parasesc Alcatel-Lucent

24.08.2007, 19:10 20

Alcatel-Lucent, cel mai mare producator de echipamente telecom din lume, a anuntat ca doi oficiali importanti ai companiei si-au prezentat demisia, scrie Bloomberg. Acestia sunt Frank D'Amelio, directorul administrativ, si Mike Quigley, presedintele departamentului de stiinta, tehnologie si strategie.
Plecarea celor doi executivi marcheaza primele schimbari in structura managementului de top al Alcatel-Lucent de la fuziunea din 30 noiembrie 2006. Compania a raportat pierderi pentru doua trimestre fiscale consecutive datorita costurilor aferente fuziunii si reducerilor de personal.
Reprezentantii Alcatel-Lucent au mai precizat ca D'Amelio va deveni director financiar la Pfizer, cel mai mare producator de medicamente din lume, in timp ce Quigley se va intoarce in tara sa natala, Australia.
"Nimeni nu vrea sa fie retrogradat pe un loc de munca mai putin prestigios, iar aceste doua persoane au inteles ca firma a pierdut in urma fuziunii", a declarat Thomas Langer, analist la WestLB. El a precizat ca pozitia de director financiar la Pfizer va avea un efect pozitiv asupra carierei lui D'Amelio si nu este surprins ca acesta a acceptat postul. Langer a adaugat ca nu se asteapta ca plecarea celor doi oficiali sa afecteze businessurile Alcatel-Lucent.
Quigley, 54 de ani, a fost presedintele si directorul executiv al Alcatel inainte de fuziune. Majoritatea analistilor nu sunt nici ei surprinsi de plecarea acestuia, luand in considerare faptul ca a pierdut pozitia de director executiv in fata Patriciei Russo. D'Amelio, 49 de ani, director financiar la Lucent inainte de fuziune, a devenit directorul administrativ al Alcatel-Lucent si a fost responsabil pentru integrarea sinergetica a celor doua companii.
In ultimele luni, atat D'Amelio, cat si Quigley au contribuit semnificativ la pregatirile pentru lansarea Alcatel-Lucent, a declarat Patricia Russo, care a preluat pozitia de director executiv anul trecut. Ea a precizat ca firma a reusit sa depaseasca un numar mare de obstacole intr-un interval de timp foarte scurt cu ajutorul acestora, insa a lasat de inteles ca nimeni nu este de neinlocuit.
Actiunile Alcatel-Lucent au crescut cu 2,4% pe bursa din Paris, inchizand la 8,06 euro. De la inceputul anului, titlurile companiei s-au depreciat cu 27%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO