Business Hi-Tech

Dupa Ungaria, Dell isi deschide magazine si in Rusia

21.09.2007, 17:19 11

Dell, al doilea mare producator de PC-uri din lume, intentioneaza deschiderea primului sau magazin in Rusia, in cadrul unei strategii de retail menite sa recastige clientii pierduti in favoarea Hewlett-Packard (HP), scrie Budapest Business Journal.
Magazinul din Moscova urmeaza a fi lansat la inceputul lunii viitoare si va comercializa computere de birou si portabile, servere si imprimate. Acesta este al doilea punct de retail detinut in Europa de producatorul american de computere, dupa ce in luna aprilie a acestui an Dell a deschis in Budapesta primul magazin care vinde direct catre clientii finali. Dell a abandonat in acest an vechea sa strategie, prin care primea comenzi prin telefon sau internet, dupa ce a fost devansata timp de patru trimestre de rivalii de la HP. In acest scop, Dell a incheiat contracte de parteneriate cu lanturi renumite de retail, precum Wal-Mart. Magazinul din Moscova va fi administrat de Nexus, unul dintre partenerii locali ai Dell. De asemenea, magazinul ofera si un centru de servicii si suport tehnic.
Michael Dell, director executiv si fondator al Dell, a apreciat ca vanzarile companiei din Rusia s-ar putea dubla in urmatorii patru ani, tara care detine circa 28 de milioane de utilizatori de internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO