Business Hi-Tech

E-Boda speră să vândă peste 20.000 de ochelari de realitate virtuală

Autor: Cristina Bellu

15.12.2014, 00:06 735
E-Boda Distribution, unul dintre cei mai mari producători locali de tablete, smart­phone-uri şi accesorii pentru tablete şi telefoane, a lansat pe piaţă ochelarii numiţi Avatar, prin intermediul cărora utilizatorii de smartphone-uri sunt transpuşi într-o experienţă de realitate virtuală.
 
„Despre realitatea vir­tuală cred că fiecare dintre noi a auzit. Pare genul de concept care a fost printre noi dintotdeauna cumva, dar nu ne-am dat seama dacă va deveni o realitate cotidiană. Există câteva direcţii certe în care realitatea virtuală va avea un impact considerabil“, a spus Alexandru Drăgoiu, cofondator şi CEO al E-Boda Distribution, în cadrul emisiunii ZF Live. În acest sens, ochelarii Avatar pot fi utilizaţi în mai multe domenii: jocuri, tururi virtuale prin oraşe şi muzee, filme, aplicaţii 3D. „Este un gadget cu aplicabilitate în multe domenii, de la jocuri până la educaţie, plimbări în muzee, vizite în diferite oraşe ale lumii.“
 
Ochelarii Avatar au un preţ recoman­dat de 299 de lei. „Pentru anul viitor sperăm să vindem între 20.000 şi 50.000 de unităţi“, a precizat Drăgoiu.
 
Pentru a putea fo­losi ochelarii, utiliza­torii trebuie să aibă un smartphone de genera­ţie nouă cu giroscop accelerometru, care rulează sistemul de operare Google Android sau Apple iOS şi o aplicaţie de realitate virtuală 3D.
 
„În momentul acesta sunt peste 100 de aplicaţii în Google Play, dar vorbim despre un domeniu extrem de dinamic. În fiecare săptămână apar aplicaţii noi”, a adăugat Alexandru Drăgoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO