Business Hi-Tech

Ebay cumpără procesatorul de plăţi mobile Braintree pentru 800 mil. dolari

Ebay cumpără procesatorul de plăţi mobile Braintree...

Autor: Adrian Seceleanu

26.09.2013, 21:55 169

Compania americană Ebay, una dintre cele mai mari companii de comerţ online din lume, va cumpăra procesatorul de plăţi Braintree pentru o sumă de 800 de milioane de dolari în cash, pentru a întări prezenţa diviziei sale Paypal pe smartphone-uri şi tablete, scrie Reuters. Braintree deţine Venmo, o aplicaţie care le permite clienţilor să realizeze plăţi de pe telefoane şi tablete, o arie pe care Ebay se concentrează.

„Strategic, această tranzacţie are sens: extinde acoperirea Paypal şi scoate un competitor de pe piaţă“, a comentat analistul Mark Mahaney de la compania RBC Capital Markets. Acţiunile Ebay, care au crescut cu 5% în ultimele trei luni, au avansat cu 2% după anunţarea tranzacţiei. Paypal are de înfruntat competiţia a numeroase companii noi pe segmentul plăţilor mobile, care încearcă să prindă un loc pe piaţa în formare a plăţilor cu mobilul şi tableta. Platforma de plăţi a Braintree este utilizată, printre alţii, de serviciul de rezervare online a camerelor de hotel Airbnb. „Cred că este o achiziţie care are sens. Braintree devenea rapid o potenţială ameninţare serioasă pentru Paypal“, a spus şi Daniel Kurnos, analist la compania Benchmark Co. Braintree are peste 180 de angajaţi.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO