Business Hi-Tech

eBay şi PayPal dau în judecată Google în lupta pentru o piaţă de 1.000 de miliarde de dolari

Autor: Adrian Voicu

27.05.2011, 10:00 1476

eBay şi divizia sa de plăţi online, PayPal, au chemat joi îninstanţă gigantul internet Google şi doi executivi ai companieiacuzându-i de furtul de informaţii comerciale legate sistemele deplată mobile, informează Reuters.

Cei doi executivi, Osama Bedier şi Stephanie Tilenius, au fostanterior angajaţi ai PayPal şi acum sunt principalii coordonatoriai sistemului de plată mobil anunţat de Google şi realizat încolaborare cu MasterCard, Citigroup şi compania de telefonieSprint.

Google va lansa sistemul deplăţi cu telefonul mobil în parteneriat cuMasterCard

Acţiunea vine pe fondul luptei tot mai acerbe între principalelecompanii IT din Silicon Valley pentru acapararea pieţei de aproape1.000 de miliarde de dolari a plăţilor cu telefonul mobil.

Tilenius a fost angajat al eBay din 2001 până în octombrie 2009şi a lucrat în calitate de consultant al companiei până în martie2010. Conform documentelor, Tilenius s-ar fi alăturat gigantuluiGoogle în februarie 2010 ca vice-preşedinte al diviziei de comerţelectronic.

Bedier este acuzat că "şi-a însuşit secrete comerciale deţinutede PayPal prezentându-le companiei Google şi principalilorretaileri".

Conform acuzelor făcute de eBay şi PayPal, Tilenius l-ar firecrutat pe Bedier, încălcând astfel termenii contractuali avuţi cueBay. De asemenea, cele două companii îl acuză pe Bedier că aîncercat să recruteze foşti colegi care încă lucrau în cadrulPayPal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO