Business Hi-Tech

EBS Cluj va administra sisteme IT ale BMW

06.02.2007, 18:20 36

Compania clujeana de software EBS va prelua in urmatorii doi ani in administrare sistemele informatice pentru 24 de fabrici din grupul BMW. Acest proiect face parte din proiectele de dezvoltare ale companiei, care prevad implementarea unui nou tip de servicii din gama de IT Outsourcing, si anume BPO - Business Process Outsourcing.
"Acest tip de serviciu a fost primit foarte bine de piata, deja fiind in stadiul de lansare si chiar in derulare cateva proiecte mari. Unul dintre aceste proiecte presupune preluarea in administrare a sistemelor informatice pentru 24 de fabrici din grupul BMW, in urmatorii doi ani", a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Metz, director general EBS Romania.
Acesta a mai spus ca in perioada urmatoare specialistii EBS vor incepe monitorizarea, la distanta, a sistemelor BMW, urmarind rularea zilnica a tranzactiilor in aceste sisteme si semnaland evenimentele asupra carora trebuie efectuate interventii. "Preluarea in administrare a celor 24 de sisteme se va face gradual, pana in aceasta primavara fiind stabilit ca target un numar de cinci sisteme", a precizat directorul general EBS Romania.
In acelasi timp, compania va continua extinderea portofoliului de clienti pentru sistemul Clarvision ERP. "Anul acesta ne propunem sa atragem in portofoliul de clienti inca cel putin 40 de companii, acesta fiind un target realist, consideram noi, dat fiind potentialul de crestere al pietei de ERP", a mai declarat Daniel Metz.
Managementul companiei estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 3,2 milioane de euro, in crestere cu 7% fata de anul trecut. In 2006, profitul obtinut de EBS a fost de aproximativ 20% din cifra de afaceri. Anul trecut compania a inregistrat o crestere de peste 55% a cifrei de afaceri, in contextul cresterii cu 40% a numarului de clienti pentru Clarvision, principalul produs al EBS.
EBS Romania SRL a fost fondata in 2000, cu denumirea initiala de EBS Software Romania SRL, de catre un dezvoltator important de sisteme ERP din Germania, ca un centru de dezvoltare de solutii software economice pentru acesta. In iunie 2002, firma a fost preluata de managementul actual si denumirea ei a fost modificata in EBS Romania. Compania are peste 130 de angajati si anul trecut a infiintat a doua filiala din tara la Sibiu, firma mai detinand o filiala la Arad, care sustine divizia Clarvision ERP pe piata de vest a tarii.
Anul trecut EBS a semnat un acord de parteneriat cu compania germana Kbit Gbr, pentru lansarea pe piata germana a sistemului software de gestiune Clarvision ERP. EBS este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii integrate de afaceri din Romania. Divizia de Offshore are un portofoliu de clienti care include firme din Germania, SUA, Danemarca, Grecia, Elvetia, cum ar fi: DKV Euro Service & DKV Information Service GmbH D?sseldorf, GIP Frankfurt, DaimlerChrysler, Emprise, Intec si Eurocom Depora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO