Business Hi-Tech

Ebs intra pe piata germana cu softul Clarvision

23.08.2006, 21:02 48

Producatorul clujean de software EBS a anuntat semnarea unui acord de parteneriat cu compania germana Kbit Gbr, in valoare de 250.000 de euro, pentru lansarea pe piata germana a sistemului software de gestiune a resurselor intreprinderii Clarvision ERP. Acordul de parteneriat prevede infiintarea companiei Clarvision GmbH, care se va ocupa de strategia de produs si va avea doi actionari, Kbit Gbr si EBS, ultima detinand o pondere de 26%. Potrivit conducerii EBS, costurile de localizare ale Clarvision vor fi suportate de partenerul german.
"Deja exista un client-pilot, care va implementa Clarvision, Universitatea de Stiinte Tehnice Aplicate din Berlin. Localizarea sistemului Clarvision ERP, traducerea interfetei si adaptarea la legislatia germana vor incepe efectiv in luna septembrie, urmand ca de anul viitor sa demareze procesele de promovare, vanzare si implementare pe piata germana", a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Metz, director general EBS Romania. Potrivit acestuia, intrarea pe piata germana reprezinta o miscare strategica a companiei si a pornit de la premisele externalizarii si extinderii afacerii. La inceputul acestui an, EBS Romania a devenit Microsoft Gold Certified Partner.
Daniel Metz a mai spus ca, in prima faza, principalii clientii vizati vor fi institutiile de invatamant superior, ca nisa de piata, si ca o estimare realista cu privire la vanzarile de pe piata germana se va putea realiza doar la sfarsitul acestui an. In Romania, sistemul Clarvision ERP este folosit de clienti din sectoare ca industria ceramica, a constructiilor de masini, prelucrarea lemnului si a mobilei sau fabricarea materialelor de constructii.
EBS Romania a deschis la inceputul lunii iulie cea de-a doua filiala din tara la Sibiu, firma detinand pana in prezent o filiala la Arad, care acopera piata de vest a tarii. Echipa de la Sibiu numara 7 angajati, iar filiala urmeaza sa devina un centru de competenta pentru tehnologiile JAVA si .NET. Pana la sfarsitul anului, compania va deschide o filiala si in zona Bucuresti.
Compania estimeaza pentru anul in curs cresterea cifrei de afaceri cu aproximativ 30%, la 2,5 milioane de euro.
Profitul net pe anul precedent a fost de circa 300.000 de euro, cu 106% mai mare decat in 2004.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO