Business Hi-Tech

EBS isi deschide la Sibiu a doua filiala locala

14.07.2006, 18:57 73

Compania clujeana de software EBS a deschis la inceputul acestei luni cea de-a doua filiala din tara la Sibiu, firma detinand pana in prezent o filiala la Arad, care sustine divizia Clarvision ERP pe piata de vest a tarii. Potrivit managementului companiei echipa de la Sibiu numara 7 angajati, iar filiala urmeaza sa devina un centru de competenta pentru tehnologiile JAVA si NET.
"Obiectivul pe termen mediu este ca echipa EBS Sibiu sa ajunga la nivelul la care sa se poata gestiona singura si sa devina un real centru de profit, atat in ceea ce priveste partea de dezvoltare software, cat si celelalte etape aferente unui proces de management complex", a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Metz, director general al EBS. Reprezentantii companiei au mai anuntat ca pana la sfarsitul anului va mai fi deschisa o filiala in zona Bucuresti.
Managerii companiei estimeaza pentru anul in curs cresterea cifrei de afaceri cu aproximativ 30%, in contextul majorarii cu 40% a numarului de clienti pentru Clarvision, principalul produs al EBS. Astfel, in 2006 EBS va ajunge la o cifra de afaceri 2,5 milioane de euro dupa ce in 2005 atinsese valoarea de 1,9 milioane de euro, cu o crestere de 60% fata de anul precedent. De asemenea, profitul net pe anul precedent a fost de circa 300.000 de euro, cu 106% mai mare decat in 2004. Conform declaratiilor oficialilor EBS, cresterea anuala a companiei a fost de 50% in ultimii trei ani.
Dupa cresterile inregistrate anul trecut, cand portofoliul de clienti pentru solutia ERP Clarvision a depasit 500 de utilizatori la nivelul companiilor cu profil de productie industriala, EBS a anuntat pentru primele patru luni din 2006 adaugarea a 18 noi companii la portofoliul Clarvision, firme printre care se numara Cildro Mobila, Goldplast, Refrabas, Izo Tec sau Termotec.
Potrivit conducerii companiei, alte proiecte pe care firma le deruleaza in prezent sunt serviciile de document management pentru Comisia Europeana, precum si mentenanta platformei intranet a BMW, care asigura platforma de comunicare intre distribuitorii de autoturisme BMW.
EBS Romania SRL a fost fondata in 2000, cu denumirea initiala de EBS Software Romania SRL, de catre un dezvoltator de sisteme ERP german.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO