Business Hi-Tech

Electrica ar putea infiinta un operator telecom

28.03.2007, 19:39 34

Electrica ar putea infiinta pana la sfarsitul lunii aprilie o companie de telecomunicatii care va furniza servicii de comunicatii voce/date, video in principal pentru necesitatile filialelor de distributie, a declarat directorul general al companiei, Nicolae Coroiu. Compania ar putea avea si alti clienti pe langa filialele Electrica.
"Firma de comunicatii are actualmente toate aprobarile, mai trebuie sa primim reaprobarea in AGA la Enel Banat si Enel Dobrogea, dupa care este ultima optiune in AGA Electrica pentru inscriere la Registrul Comertului. Practic am definitivat toate pregatirile si sunt doar probleme de decizie (...). Daca Enel Banat si Enel Dobrogea isi declina prin hotarare a AGA aceasta optiune, procedurile pot sa fie inchise pana la sfarsitul lunii viitoare", a spus Coroiu. Participarea la capitalul noii companii trebuie aprobata de actionarii tuturor filialelor Electrica, inclusiv a celor privatizate. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, actionar majoritar al Electrica, s-a declarat de acord cu initiativa.
Electrica a comandat un studiu de fezabilitate, realizat de firma de consultanta Roland Berger. Atat Electrica, cat si filialele sale, inclusiv cele privatizate, vor detine participatii la firma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO