Business Hi-Tech

Eminent a deschis un birou la Bucuresti

11.06.2007, 23:19 27

Compania olandeza Eminent Computer Supplies, care produce si distribuie accesorii de retea si echipamente IT, a deschis primul birou din Romania, la Bucuresti, acesta reprezentand un prim pas in incercarea companiei de a realiza o retea cu acoperire nationala pe toate canalele de vanzare.
"In baza studiilor si rapoartelor de piata, cererea de produse informatice in Romania este in crestere, necesitatea operatoriilor profesionali, cat si a clientului final fiind din ce in ce mai mult orientata catre solutiile tehnologice", a declarat Andrei Dandes, directorul de vanzari Eminent Romania.
Anul acesta, compania are in vedere colaborarea cu distribuitori principali pe IT din orasele Bucuresti, Timisoara, Iasi, Brasov si Constanta. Pentru 2008, compania si-a propus vanzari de peste 20 mil. euro pe piata europeana, cifra care va fi sustinuta si de afacerile inregistrate pe piete noi.
Biroul de marketing deschis pe piata locala va oferi consumatorilor intreaga gama de produse Eminent, care sunt impartite in cinci categorii - comunicatii, retelistica, alimentare, accesorii USB si solutii audio/ video.
Potrivit lui Dandes, produsele din categoria retelistica genereaza cel mai mare procent din totalul vanzarilor, in timp ce linia de accesorii IT si-a imbunatatit rezultatele in ultima perioada.
Oficialul Eminent a precizat ca, in viitor, compania vizeaza adaptarea solutiilor oferite la piata locala, precum si realizarea rapoartelor strategice cu distribuitorii. "Dorim sa oferim un serviciu in plus partenerilor nostri prin promovarea activa a brandului si a produselor", a precizat Dandes.
Eminent a fost infiintata in 2002 si detine filiale in Spania, Franta, Polonia. Compania, care detine si un birou de achizitii in Hong Kong, ruleaza parteneriate cu distribuitori din Italia, Elvetia, Suedia si Finlanda.
"Liniile noastre de productie sunt concentrate in Hong Kong, iar pentru diverse asamblari ne adresam si anumitor companii din Europa. Pentru moment nu exista planuri concrete pentru deschiderea unei linii de productie in Romania, dar suntem constienti de potentialul pe care il are aceasta tara si in domeniul de productie", a adaugat Dandes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO