Business Hi-Tech

ePayment: tranzactii online de 3,4 mil. euro intr-o luna

18.02.2008, 18:12 19

Magazinele online care folosesc solutia de plati electronice ePayment au inregistrat in perioada 15 ianuarie - 14 februarie vanzari cu 21% mai mari decat in luna decembrie, fiind realizat un numar total de 40.400 de tranzactii, au anuntat reprezentantii furnizorului de solutii pentru plati online GECAD ePayment. Conform companiei, principalul motiv pentru cresterea de anul acesta este cresterea increderii publicului in aceasta metoda de plata dupa cresterea inregistrata anul trecut de piata.
Un alt motiv invocat de companie este sarbatoarea "Valentine's Day", care a determinat magazinele online sa ruleze campanii si promotii.
"Ca urmare, am constatat si cresterea valorii medii a tranzactiei. Astfel, daca in perioada sarbatorilor de iarna 2007 valoarea medie a unei tranzactii s-a ridicat la suma de 72 euro, in perioada 15 ianuarie-14 februarie, aceasta s-a apropiat de 84 euro", a precizat Laurentiu Ghenciu, director de vanzari GECAD ePayment.
Astfel, din cifrele furnizate de companie rezulta ca in perioada 15 ianuarie - 14 februarie au fost inregistrate vanzari online de 3,4 mil. euro. Din valoarea totala a vanzarilor din ultima luna, 32% au fost generate de turism si transport, pe locul doi fiind produsele electronice mici, cu o pondere de 8%.
Reprezentantii GECAD apreciaza ca pentru a profita la maxim de astfel de evenimente, comerciantii ar trebui sa inceapa pregatirile cu aproximativ o luna inainte, sa ruleze campanii promotionale, sa modifice designului site-ului in concordanta cu evenimentul respectiv si sa isi asigure resurse suficiente pentru comenzi si livrari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO