Business Hi-Tech

Euroweb Romania: Mizam pe un profit operational de 2 mil. euro la un business de 14 mil. euro

Euroweb Romania: Mizam pe un profit operational de 2 mil. euro la un business de 14 mil. euro

Laurentiu Stan spune ca Euroweb este in discutii pentru preluarea a patru companii de comunicatii de pe piata locala

10.04.2007, 17:54 36

Compania de servicii de comunicatii Euroweb Romania a inregistrat anul trecut afaceri de aproximativ 11 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 23% fata de 2005 cand operatorul a raportat un business de 8,9 milioane de euro.
Compania ofera servicii de acces la Internet, de date si voce, precum si de gazduire web.
Circa 74% din cifra de afaceri pe anul trecut a fost generata de segmentul de corporate retail.
Activitatile de whole-sale (retele de banda larga pentru cartiere si retele internationale pentru companii multinationale) au adus 14% din veniturile realizate in 2006, in timp ce 12% au provenit din furnizarea de servicii de voce alternativa si acces la Internet pentru SME (firme mici si mijlocii).
"Pentru acest an estimam venituri de circa 14 mil. euro, cu un profit EBITDA (inainte de plata taxelor, deprecierilor si amortizarii) de doua milioane de euro", a declarat pentru ZF Laurentiu Stan, director general al Euroweb Romania.
In ceea ce priveste planurile de dezvoltare pentru perioada imediat urmatoare, compania vizeaza intrarea pe segmentul rezidential pentru a furniza servicii de telefonie, extinderea retelei catre regiuni precum Brasov, Constanta si Craiova. Euroweb Romania isi planificase pentru a doua parte a anului trecut achizitia unor operatori de comunicatii de pe piata locala, insa negocierile de vanzare in care a fost implicat actionarul sau majoritar - compania maghiara Invitel - au dus la suspendarea acestor intentii.
"Campania fost ingreunata de procesul de consolidare a pietei ungare unde Invitel, actionarul majoritar al Euroweb Romania, si HTCC (Hungarian Telephone an Cable Corp), proprietarul fostei colege de grup Pantel, sunt in faza finala de agregare", a precizat Stan.
La sfarsitul anului trecut, HTTC a pornit negocierile privind preluarea Matel Holdings, actionarul majoritar al Invitel Tavkozlesi Szolgaltato, al doilea mare furnizor de servicii de telecomunicatii fixe din Ungaria, pentru aproximativ 470 de milioane de euro. Invitel detine o participatie de aproximativ 99% la compania Euroweb Romania.
"Intre timp suntem concentrati pentru preluarea Pantel Romania, care prin decizia grupului va fi asimilata local de catre Euroweb Romania pana la sfarsitul anului", a mentionat managerul Euroweb.
Laurentiu Stan afirma ca, totusi, achizitia companiei ungare care detine Euroweb Romania nu va determina renuntarea la planurile de a cumpara operatori din Romania.
"Am stopat momentan discutiile cu trei dintre tintele de achizitii, dar suntem in curs de finalizare a negocierilor cu alta companie", a precizat Laurentiu Stan.
Potrivit lui, preluarea celor patru firme vizate se va relua in luna mai a acestui an, dupa incheierea procesului de achizitie a Matel de catre HTTC.
Veniturile Pantel Romania, divizie a HTTC, s-au ridicat in 2006 la aproximativ 2,5 milioane de euro. Invitel a inregistrat anul trecut venituri de 49,1 mld. forinti (186,6 mil. euro), in scadere cu 9% fata de 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO