Business Hi-Tech

Explozia retailului trimite Novensys spre vest

11.10.2005, 19:15 24

Compania romaneasca producatoare de solutii IT Novensys isi extinde operatiunile in regiunea de vest a tarii prin deschiderea unui punct de lucru la Timisoara, care va fi operational si pentru Cluj, Oradea, Arad, Hunedoara, Caransebes, Sebes, Lugoj si Deva.

Potrivit reprezentantilor firmei, regiunea de vest detine peste 10% din economia tarii si are un important potential de dezvoltare.

"In astfel de zone cu potential ridicat de dezvoltare economica, un numar tot mai mare de companii inteleg importanta solutiilor de management al informatiilor. Timisoara este o zona din ce in ce mai promitatoare in ceea ce priveste adoptarea solutiilor de management al afacerii, iar obiectivul nostru este sa venim in intampinarea acestor companii", a declarat pentru ZF Transilvania Cezar Golumbeanu, managing partener-sales&marketing in cadrul Novensys. Potrivit acestuia, noul punct de lucru va realiza aproximativ 10% din cifra de afaceri totala a companiei.

"In aceasta zona vom incerca sa aducem solutiile noastre in primul rand pentru nevoile companiilor din domeniul retail, urmate de manufacturing si logistica", a precizat Golumbeanu. Reprezentantii companiei estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 7 milioane de dolari, in crestere cu 30% fata de 2004.

"Cresterea prognozata are legatura cu faptul ca piata de retail este in plina ascensiune in Romania, iar noi am inceput sa ne specializam oferta de solutii atat pe segmentul de retail, cat si pe cel de manufacturing. Intentionam ca si in viitor sa ne concentram tot pe aceste industrii", a mai spus Golumbeanu. Dupa ce anul trecut compania a investit in echipamente, in amenajarea unui nou sediu, pregatirea personalului si promovare, anul acesta investitiile au fost dirijate in special catre dezvoltarea de noi produse si imbunatatirea celor existente.

"Anul acesta am creat un centru special de competente, in cadrul departamentului tehnic pentru studiul pietei de RFID si evolutia produselor pe acest segment", a mai spus directorul de vanzari al firmei.

Solutiile destinate retailului reprezinta mai mult de 50% din cifra de afaceri a Novensys, printre clientii firmei numarandu-se Metro, Selgros Carrefour, Cora, Praktiker sau Flanco. De altfel, dezvoltarea retailului a determinat compania sa incheie anul acesta un parteneriat cu Landsteinar Strengur, Islanda, parteneriat din care a rezultat un nou produs - Landsteinar Retail - o solutie de management al magazinelor.

"Este o solutie software consacrata la nivel mondial, cu functii complete pentru gestionarea si automatizarea vanzarilor, bazata pe tehnologii Microsoft si Microsoft Business Solutions. Acest sistem este destinat sectorului de desfacere cu amanuntul si face legatura dintre terminalele de la punctele de vanzare si solutia Navision de la sediul central", a mai declarat managerul Novensys.

Fondata in 1996 sub numele de Bar Code Systems, compania si-a schimbat numele in Novensys in iulie 2004, o data cu preluarea solutiei soft Navision de la Microsoft. Actionarii Novensys sunt firma de consultanta financiara ICB cu sediul central in Cipru si patru actionari romani, persoane fizice. Nici unul dintre actionari nu detine pachetul majoritar. anca.rif@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO