Business Hi-Tech

Expozantii HiFiarena mizeaza pe HD

13.11.2008, 19:24 28

Echipamentele high definition si playerele de muzica digitale au fost in centrul atentiei vizitatorilor targului HiFiarena, organizat de compania Expotek saptamana aceasta in Capitala.

Cel mai scump produs expus este un televizor cu plasma Panasonic de 2,6 metri, al carui pret recomandat este de 50.000 de euro.
Compania daneza Bang & Olufsen a lansat in premiera internationala player-ul digital Beo Sound 5, ce dispune de un sistem inedit de control. Dispozitivul, care se poate conecta la internet pentru a accesa posturile de radio online, are un hard disc de 500 GB si pret recomandat de 5.000 de euro.
Bogdan Vasile, shop manager in cadrul Bang & Olufsen, a precizat ca firma daneza intentioneaza sa deschida inca trei magazine in Romania pana in vara anului viitor. Compania are un magazin in hotelul Marriott din Bucuresti si intentioneaza sa mai deschida o unitate pe Calea Victoriei, precum si in Cluj si Constanta. Valoarea totala a investitiilor intr-un magazin, inclusiv produsele expuse, se poate ridica la 500.000 de euro. Bang & Olufsen are venituri anuale de peste 1,5 mil. euro in Romania, potrivit lui Vasile.
Pe de alta parte, compania locala iNES, singurul furnizor de servicii IPTV (televiziune prin internet) din Romania, cu circa 350 de utilizatori, a lansat primul pachet de programe HD, care cuprinde sapte canale, printre care si posturile romanesti Pro TV HD si TVR HD.
Canalele au fost integrate in pachetul de baza de 120 de canale, care costa 100 de euro pentru persoane fizice, respectiv 250 de euro pentru persoane juridice. Utilizatorii vor plati doar o taxa de 100 de euro pentru schimbarea set-top box-ului standard cu unul HD.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO