Business Hi-Tech

eXs face un supermarket online de soft

04.10.2006, 18:51 21

Compania de IT eXs Corporation a lansat pe piata un magazin online dedicat vanzarilor de software pe piata romaneasca, intitulat SoftMall.
"Prin SoftMall.ro incercam sa oferim un magazin complet de produse si servicii software, la preturi cat mai accesibile pietei din Romania. Vom comercializa atat produsele noastre, cat si ale unor parteneri", a declarat pentru ZF Transilvania Robert Muresan, director tehnic in cadrul eXs Corporation.
Acesta nu a putut sa ofere, deocamdata, o estimare asupra vanzarilor ce vor fi realizate de magazin, insa a precizat ca in prezent, in Romania toate magazinele online sunt specializate pe anumite nise de piata.
"Incercam sa aducem pe piata primul supermarket de software online. Aceste gen de produse sunt profitabile pe piata externa, deoarece ofera un mod foarte comod de a achizitiona software", a mai declarat Robert Muresan.
In prezent, de pe softmall.ro pot fi achizitionate, printre altele, diverse programe care ofera informatii despre pretul actiunilor de la bursa din Romania, dar si cotatii ale principalelor marfuri de pe bursele internationale, precum si jocuri sau aplicatii antivirus.
eXs Corporation este o companie cu capital mixt romano-american, care si-a lansat serviciile pe piata romaneasca la inceputul acestui an, cand in parteneriat cu societatea de administrare a investitiilor Certinvest a adus in Romania un program prin care cotatiile bursiere sunt disponibile pe telefonul mobil. "In cazul implementarii comerciale, costurile acestui program sunt stabilite in functie de cerintele partenerului nostru. Putem scala costurile astfel incat sa fim accesibili atat pentru clientii care au un buget de 1 euro, cat si pentru cei care au 1 mil. euro. In prezent, programul este disponibil pe aproape orice telefon mobil, fata de perioada de start cand el putea fi accesat doar de pe anumite dispozitive mobile", spune Muresan.
Compania eXs Corporation a fost infiintata acum cinci ani, insa pana in prezent a dezvoltat doar programe pentru piata externa. "Ne-am lansat pe piata romaneasca cu aceasta aplicatie care permite accesul la informatiile bursiere, insa in perioada urmatoare intentionam sa mai aducem si alte programe informative si jocuri", precizeaza directorul tehnic al companiei.
In opinia acestuia, piata romaneasca de jocuri este aproape inexistenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO